De Buitenspeeldag

De Nationale Buitenspeeldag wordt sinds 1994 georganiseerd en vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten.  Op de 2de woensdag in juni worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen op deze actiedag zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. Manouck organiseerde in samenwerking met bewoners in Rotterdam Nesselande een aantal buitenspeeldagen, waarbij de laatste editie over de 800 kinderen trok. De exclusieve spellen, stempelboekjes en prijzen die Manouck verbond aan deze dag, zorgden voor een populaire jaarlijks terugkomende feestdag in de wijk.

De buitenspeeldagen zorgen ervoor dat het contact, dat op deze wijze gelegd wordt tussen buurten en gemeente, leidt tot aanpassingen en verbeteringen, bijvoorbeeld snelheidsbeperkende maatregelen, veilige oversteekplaatsen of gewoon meer speelruimte.

Wanneer u op zoek bent naar een coördinator die de buitenspeeldag opzet met alle draaiboeken, sponsoren en de nodige PR, kunt u contact met ons opnemen.